ENERGIA FOTOVOLTAICA PER L’AUTOCONSUM

L’autoconsum consisteix a consumir la teva pròpia producció elèctrica, generalment solar, microhidràulica o fins i tot eòlica, per poder satisfer tot el consum diari de la teva llar. Per tant, és legal produir la teva pròpia electricitat sense passar per un comptador de xarxa.

L’autoconsum pot ser 100% viable si hi ha prou recursos renovables disponibles (hores de sol o un petit raig d’aigua o vent constant o una combinació de varis). Si aquest recurs renovable és baix, probablement caldrà integrar una bateria (emmagatzematge d’energia).

Propòsit de l’energia solar

L’energia solar es pot utilitzar per a tres finalitats:

a)-Producció d’electricitat amb plaques fotovoltaiques;

b)-Producció d’electricitat gràcies al moviment de l’aire, amb aerogeneradors

c)- Producció d’aigua calenta/calor, mitjançant plaques tèrmiques (energia fototèrmica) o amb plaques fotovoltaiques (fototèrmia) L’energia solar fotovoltaica  transforma la radiació solar en electricitat gràcies a cèl·lules fotovoltaiques integrades en panells que es poden instal·lar en edificis o col·locar-se a terra. L’electricitat produïda pot ser utilitzada in situ (autoconsum) o reinjectada a la xarxa de distribució elèctrica.

L’energia solar dedicada a calor es realitza amb les mateixes plaques fotovoltaiques ( fototèrmia), però l’electricitat produïda es destinada a calor mitjançant una resistència. La calor obtinguda es destinada a calefacció domèstica o la producció d’aigua calenta sanitària.

Què tan rendibles són els panells solars?

Per a una casa particular o un petit taller amb un consum de 3 a 50 kW al dia, la millor rendibilitat serà la de l’electricitat de la xarxa no adquirida. Això vol dir autoconsum. L’autoconsum significa que tota l’energia fotovoltaica es produeix i es consumeix a casa. Sense enviar excedents a la xarxa.

Com que la millor rendibilitat s’associa a l’autoconsum, amb un major autoconsum, menor serà la compra d’energia a la xarxa. En aquest cas, l’amortització de tots els equips fotovoltaics pot anar d’uns mesos a uns anys. Un cop pagat, encara tindreu molts anys d’energia gratuïta.

Preu d’instal·lació de plaques fotovoltaiques

El meu cost mitjà d’instal·lació és d’entre 0,89 i 4,12 €/Wp. La diferència de preu es deu a la capacitat d’emmagatzematge de la bateria. El preu inclou el panell fotovoltaic + estructura d’alumini (per sostre o terra), l’inversor mixt, la bateria de liti, cables, terra i caixes de protecció Vdc-Vac.

Quina és la meva manera de treballar?

Mai faig una instal·lació clau en mà. Sempre amb l’ajuda del client. D’aquesta manera fem la instal·lació junts. I un cop marxat, el client serà perfectament capaç d’entendre el seu sistema d’autoconsum i el podrà adaptar a la seva manera. El client sempre tindrà la meva ajuda i els materials estan garantits durant dos anys.

Què fer amb l’excedent fotovoltaic?

El primer que cal fer és corregir al màxim el consum diari d’electricitat. Potser podeu encendre la rentadora al migdia, o el rentavaixelles, o programar la caldera per escalfar l’aigua al migdia. I si això no és possible i encara tens molt excedent, de fet aquí pots decidir fer tres coses:

a) Compra una o més bateria i acumular energia elèctrica per a la nit amb un inversor híbrid

b) Retirar part de l’electricitat fotovoltaica i destinar uns quants panells a Energia FOTOTÈRMIA (aigua calenta fotovoltaica). – Escalfar l’aigua amb una resistència elèctrica. Sistema d’aigua calenta fotovoltaica

c) Activar la bomba/motor d’aigua i acumular aigua a un nivell superior per regar o turbinar

AMB QUINS MATERIALS O FABRICANTS FOTOVOLTAICS TREBALLO?

En la mesura que puc, utilitzar equips dissenyats i fabricats a Europa. Però és el client qui decideix, en funció del seu pressupost disponible, l’origen del material. Actualment, el preu és un factor molt determinant per acceptar un pressupost. Ofereixo preus amb garantia de material i fabricació asiàtics i suport personalitzat, molt per sobre del que marca la llei (2 anys). Les meves marques preferides són: Amb inversors: Deye, Solis, Ingeteam. Amb bateries: Weco

AJUDA A LA INSTAL·LACIÓ

Si voleu comprar el maquinari al vostre proveïdor, però necessiteu ajuda amb la instal·lació, puc ajudar-vos.

Tarifa per dia treballat.

AIGUA CALENTA FOTOVOLTAICA

Escalfament d’aigua amb plaques fotovoltaiques

Senzill, fàcil  i econòmic.

Per a aigua calenta sanitària o calefacció